Levering & Retourneren

Levering:

Wij begrijpen dat je niet kan wachten om je bestelling te ontvangen, daarom doen wij ons uiterste best om je bestelling zo snel mogelijk te leveren. De levertijd van onze producten is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de beschikbaarheid van het product en de bezorgdienst. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat je bestelling binnen 1-3 werkdagen wordt geleverd. Zodra je bestelling ons magazijn verlaat, ontvang je van ons een track & trace code, zodat je de status van je bestelling kunt volgen.

Bij ons bedrijf verzenden we momenteel alleen naar Belgiƫ en Nederland.

Tijdens het afrekenen van uw bestelling kunt u uw adres invoeren en de beschikbare verzendopties bekijken. Het is belangrijk om te weten dat de verzendtijd kan variƫren afhankelijk van uw locatie. In sommige gevallen kan het enkele werkdagen duren voordat uw bestelling arriveert, terwijl het in andere gevallen iets langer kan duren. Onze klantenservice medewerkers staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden die u heeft over de verzendopties en de verwachte leveringstijd.

Hoewel we momenteel alleen naar Belgiƫ en Nederland verzenden, kunnen we in de toekomst onze verzendopties uitbreiden om ook andere landen te bedienen. We raden u aan om onze website regelmatig te bezoeken voor updates over onze verzendopties en internationale leveringen. In de tussentijd hopen we dat we u kunnen voorzien van de gewenste producten en een snelle en betrouwbare verzending naar Belgiƫ en Nederland.

Retourneren:

We hopen dat je tevreden bent met je bestelling. Mocht je toch niet helemaal tevreden zijn, dan kun je het artikel binnen 14 dagen retourneren. Dit kan alleen als het artikel ongebruikt en onbeschadigd is. Het retourneren van een artikel is eenvoudig. Stuur ons een e-mail met daarin je ordernummer en de reden van retour. Na goedkeuring stuur je jouw retour naar ons op, zorg er voor dat dit zo snel mogelijk gebeurt en uiterlijk binnen 14 dagen. Na ontvangst en controle van het geretourneerde artikel, zullen wij zo spoedig mogelijk het aankoopbedrag terugstorten op de door jou opgegeven rekening.

Als u een beschadigd artikel heeft ontvangen, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice via het contactformulier op onze website. Vermeld hierbij uw ordernummer en voeg indien mogelijk een foto van de beschadiging toe. Onze klantenservice zal uw melding zo snel mogelijk in behandeling nemen en met u een oplossing bespreken. Afhankelijk van de situatie kunnen wij het artikel vervangen, repareren of het aankoopbedrag terugbetalen. We streven er altijd naar om uw klacht naar tevredenheid op te lossen.

Ā